Granatepler Sure (1kg)
kr 49,90 MVA inkludert
… kr/kg Tyrkia/Spania
Granateple
Det er en mengde kjerner inne i frukten som er omsluttet av rødt saftig fruktkjøtt med konsistens nærmest som gele. Det kan se ut som små drueklaser der kjernene ligger sammenpresset inndelt i flere rom. Det er disse røde kjernene man spiser. Smaken er søt og syrlig. Granateple ble dyrket allerede i forhistorisk tid og ble ansett av både jøder og egyptere for å være en hellig frukt. Dette fordi frukten angivelig skal inneholde 613 kjerner som skal tilsvare Det Gamle Testamentes 613 lover. Ofte symboliserte den fruktbarheten.
BRUKSOMRÅDE
Skjær rundt skallet på granateplet (kun i skallet) og brekk delene fra hverandre. På denne måten unngår du å søle med saften. Saften setter fort flekker, så pass på.
Brekk skallet i flere deler og pirk ut kjernene i granateplet, eller å slå skallet med en tresleiv over en bolle. Granateple er nydelig i salater og desserter. Granateple kan med fordel presses til jus. Av saften lages grenadin som brukes til sette farge på drinker.
EGENSKAPER
Granateple har god holdbarhet og ble i gamle dager brukt som proviant ved lange reiser. Den er leskende med frisk smak. Granateple er en kilde til folat og kopper. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Granateple har også et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
KVALITETSKRAV
Granateple høstes umoden og er moden når skallet er blitt rødbrunt. Det er vanlig at skallet har en del flekker og at små brune prikker er synlig ved modenhet. Moden frukt vil også gi etter for lett håndtrykk. Et granateple som føles tungt i forhold til størrelsen er kun et tegn på at det inneholder mye fruktsaft.
LAGRING
8 – 10°C
Granateple har meget god holdbarhet. Den kan gjerne oppbevares i romtemperatur noen uker og enda lenger på kjølerom i 8 10 °C.
NÆRINGSTABELL
Tilleggsinformasjon
Vekt | 1 kg |
---|---|
Barcode Nummer: | 22029 |
Ingredienser&Næringsinnhold: | x |
Næringsinnhold informasjon: | Prosent daglig verdi (DV) forteller deg hvor mye et næringsstoff i en porsjon mat bidrar til et daglig kosthold. 2000 kalorier om dagen brukes til generelle ernæringsråd. |
Allergener: | Hvis informasjon om allergener ikke står der eller du mener den er feil vennligst les pakken på produktet for å finne informasjon om allergener. Produktetikettinformasjonen på vår nettside og online salgskanaler er den mest oppdaterte informasjonen som er kommunisert til oss av leverandøren av produktet. Ved eventuelle forskjeller mellom produktetikettinformasjonen og informasjonen som er tilgjengelig på vår nettside og online salgskanaler, ligger ansvaret helt hos leverandøren, Av denne grunn, vennligst sjekk produktpakken hvis du har noen allergier eller stoffer som kan skade helsen din. |
Oppbevaring: | Kjølevarer bør være 4º C Frysevarer bør være -18°C eller kaldere Tørrvarer bør være mellom 10 og 20 grader |
Holdbarhetsdato informasjon: | Alle matvarer hvor holdbarheten har betydning for om maten er trygg, skal være merket med "siste forbruksdag" på emballasjen. Det er produsenten som setter holdbarhetsdato blant annet med bakgrunn i ingredienser og sammensetning, produksjonsmetoder, innpakning og oppbevaring. |
Reviews
There are no reviews yet.