Fiken (stk)
kr 19,90 MVA inkludert
… kr/Stk Tyrkia
Fiken
Den er dråpeformet i fasong og fargen på skallet kan variere mellom de ulike sortene. Mest vanlig er lysegrønn eller rødblå fiken. Den har et høyt naturlig sukkerinnhold og smaken kan beskrives som søt og syrlig med en anelse av nøttesmak. Skallet består egentlig av kronblader til blomsten. Fiken er en meget gammel frukt og er omtalt i både Det gamle og Det nye testamentet.
BRUKSOMRÅDE
Fersk fiken er en deilig dessertfrukt med mange bruksegenskaper. Fersk fiken passer godt til et ostebord eller i fruktsalat eller middagssalat. Den kan gjerne gratineres eller bakes og serveres varm som dessert eller med parmesan på tapasbordet. Fiken kan brukes i kjøttretter eller som garnityr til is. Den er også godt egnet i bakverk.
EGENSKAPER
Fiken inneholder vitamin A som bidrar til normal hud og normalt syn. Fiken har også et høyt kostfiberinnhold. Det høye kostfiberinnholdet gjør fiken gunstig for fordøyelsen.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
KVALITETSKRAV
Fiken skal være moden og gi etter for et lett håndtrykk. Den bør være ren og fri for sprekker eller støtflekker. På fruktens overflate finnes det ofte et pulveraktig belegg som er helt naturlig. De mest modne og beste fikene er normalt de som er mørkest i fargen.
LAGRING
0 – 4°C
Moden frisk fiken har kort holdbarhet og bør spises så fort som mulig. Fiken må oppbevares kjølig og beskyttes mot direkte lufttrekk. Fiken må også håndteres med forsiktighet. De får meget lett trykk- og støtskader.
Kilde:frukt.no
Tilleggsinformasjon
Vekt | 0,5 kg |
---|---|
Barcode Nummer: | 23022 |
Ingredienser&Næringsinnhold: | x |
Næringsinnhold informasjon: | Prosent daglig verdi (DV) forteller deg hvor mye et næringsstoff i en porsjon mat bidrar til et daglig kosthold. 2000 kalorier om dagen brukes til generelle ernæringsråd. |
Allergener: | Hvis informasjon om allergener ikke står der eller du mener den er feil vennligst les pakken på produktet for å finne informasjon om allergener. Produktetikettinformasjonen på vår nettside og online salgskanaler er den mest oppdaterte informasjonen som er kommunisert til oss av leverandøren av produktet. Ved eventuelle forskjeller mellom produktetikettinformasjonen og informasjonen som er tilgjengelig på vår nettside og online salgskanaler, ligger ansvaret helt hos leverandøren, Av denne grunn, vennligst sjekk produktpakken hvis du har noen allergier eller stoffer som kan skade helsen din. |
Oppbevaring: | Kjølevarer bør være 4º C Frysevarer bør være -18°C eller kaldere Tørrvarer bør være mellom 10 og 20 grader |
Holdbarhetsdato informasjon: | Alle matvarer hvor holdbarheten har betydning for om maten er trygg, skal være merket med "siste forbruksdag" på emballasjen. Det er produsenten som setter holdbarhetsdato blant annet med bakgrunn i ingredienser og sammensetning, produksjonsmetoder, innpakning og oppbevaring. |
Reviews
There are no reviews yet.