Sharon/Kaki (500gr)
kr 29,90 MVA inkludert
… kr/kg Spania/ Italia
Sharon, kaki, persimon
Sharon ser ut som en litt flatklemt tomat. Persimon er litt større og rundere i formen. Begge har en guloransje farge og smaker ganske likt. Smaken er søt og litt aprikos-aktig med et stenk av vanilje. Moden sharon og persimon kjennetegnes ved den sterkt oransje fargen og at skallet er glassaktig og nesten gjennomsiktig. De inneholder ikke garvesyre. Sesongen er fra oktober til mars-april.
Kaki inneholder mye garvesyre når den er umoden. Den spises først når den er myk som gele, ja nesten flytende i fruktkjøttet. Kaki har samme farge som sharon og persimon. Den blir ofte tørket.
BRUKSOMRÅDE
Spises naturell alene, med is, i sorbet, på kaker og som garnityr. God i fruktsalat og middagssalat. Den passer fint til ost og til kjøtt som kokt skinke og spekemat.
EGENSKAPER
Har lavt fettinnhold og høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
KVALITETSKRAV
Fruktene skal ha et glatt og blankt skall. Fargen skal være jevn og frukten skal være ren og hel uten sprekker. Moden sharon vil ha en noe mørkere farge enn mindre moden og gi lett etter for trykk. Av og til kan sharon ha brune flekker i skallet og i fruktkjøttet. Dette betyr ikke nødvendigvis at det er noe feil på frukten, men kun det høye innholdet av sukker og at den er fullmoden. Den bør da spises raskt.
LAGRING
8-10 °C
Holdbarheten er avhengig av hvor frukten er i modningsprosessen. Temperaturen er også med på å påvirke hvor rask modningen skjer. En helt moden og glassaktig sharon har kort holdbarhet og bør spises raskt. I romtemperatur er holdbarheten maks. en uke om den ikke er fullmoden. Sharon egner seg ikke til frysing.
Hos Gomarked.no finner du alltid et stort utvalg av ferske frukt, grønnsaker og etniske matvarer…
Gode priser for deg som kjøper mye frukt og grønnsaker.
Vi tilbyr både tradisjonelle og eksotiske frukt og grønnsaker.
Tilleggsinformasjon
Vekt | 0,5 kg |
---|---|
Barcode Nummer: | 22065 |
Ingredienser&Næringsinnhold: | x |
Næringsinnhold informasjon: | Prosent daglig verdi (DV) forteller deg hvor mye et næringsstoff i en porsjon mat bidrar til et daglig kosthold. 2000 kalorier om dagen brukes til generelle ernæringsråd. |
Allergener: | Hvis informasjon om allergener ikke står der eller du mener den er feil vennligst les pakken på produktet for å finne informasjon om allergener. Produktetikettinformasjonen på vår nettside og online salgskanaler er den mest oppdaterte informasjonen som er kommunisert til oss av leverandøren av produktet. Ved eventuelle forskjeller mellom produktetikettinformasjonen og informasjonen som er tilgjengelig på vår nettside og online salgskanaler, ligger ansvaret helt hos leverandøren, Av denne grunn, vennligst sjekk produktpakken hvis du har noen allergier eller stoffer som kan skade helsen din. |
Oppbevaring: | Kjølevarer bør være 4º C Frysevarer bør være -18°C eller kaldere Tørrvarer bør være mellom 10 og 20 grader |
Holdbarhetsdato informasjon: | Alle matvarer hvor holdbarheten har betydning for om maten er trygg, skal være merket med "siste forbruksdag" på emballasjen. Det er produsenten som setter holdbarhetsdato blant annet med bakgrunn i ingredienser og sammensetning, produksjonsmetoder, innpakning og oppbevaring. |
Reviews
There are no reviews yet.