SUNRISE Sultana Rosiner 245g
Rosinen, kjent som den tørkede formen av druen, har 2 forskjellige typer, svart og gul.
Rosiner, som brukes i bakverkoppskrifter som kaker, kjeks og kompottoppskrifter, konsumeres også enkelt. Så, hva er rosiner bra for?
Her er de overraskende fordelene og forbruket av rosiner:
Hva er fordelene med rosiner?
- Å spise rosiner kan redusere sult og redusere energiinntaket med mat ved å endre hormoner som påvirker metthetsfølelsen, noe som kan bidra til å opprettholde kroppsvekten.
- Det kan forbedre hjertehelsen. På grunn av dets fenoliske forbindelser og høye fiberinnhold, regulerer rosiner kardiovaskulære helseparametere ved å øke plasmaantioksidantkapasiteten og senke total- og LDL-kolesterolnivåer, systolisk blodtrykk og molekyler relatert til den inflammatoriske responsen.
- Rosiner har lav til moderat glykemisk indeks (GI 49-69). For diabetikere eller de med insulinresistens er rosiner et sunt valg da deres høye fiber- og antioksidantkapasitet, samt GI, kan være knyttet til en lavere risiko for type 2 diabetes.
- Det har potensial til å beskytte tannhelsen. Den støtter god munnhelse på grunn av dens antibakterielle aktivitet, lave sannsynlighet for vedheft til tenner og oral PH under den emaljeskadelige terskelen.
- Det støtter tarmhelsen og gir beskyttelse mot tykktarmskreft. Det prebiotiske innholdet påvirker tarmmikrobiotaen positivt. Soltørkede rosiner inneholder 5,7 gram prebiotika (ufordøyelig fiber) per 100 gram.
- Det er antioksidant og antibakterielt, disse egenskapene kommer fra innholdet av fenolforbindelser. Rosiner er maten med høyest fenolforbindelser blant de som er studert. (mg/kg) Rosiner > tarhana > svisker > tørkede aprikoser > røde druer > fersk capia pepper > friske druer. Nivåene av totale fenolforbindelser varierer mellom rosinsorter, med hvite rosiner som har lavest verdi og røde rosiner som har høyest verdi. Med antioksidantkapasitet har hvite rosiner lavest verdi, mens røde rosiner har høyest verdi.
- Den inneholder bor (2,2 mg per 100 gram), et essensielt sporstoff som er svært viktig for vekst og vedlikehold av sunne bein og ledd. Bor kan ha en forebyggende effekt på osteoporose ved å redusere kalsiumtap hos postmenopausale kvinner. I tillegg øker prebiotika i rosiner opptaket av kalsium og magnesium, beskytter benmineralinnholdet og tettheten og støtter beinstrukturen.
Hva skjer hvis rosiner spises for mye?
Rosiner er svært gunstige for helsen når de konsumeres med måte. Imidlertid kan overdreven forbruk føre til vektøkning. Rosiner er en matvare med høy kaloriverdi og sukkerinnhold. Derfor gir det en tendens til å gå opp i vekt. Overdreven inntak av rosiner, spesielt av diabetespasienter, kan utløse alvorlige helseproblemer. Imidlertid kan overdreven inntak av rosiner forårsake allergier i kroppen.
Mengde per
|
Energi (kcal) 299 |
Fett 0,5 g | |
Mettet fett 0,1 g | |
Kolesterol 0 mg | |
Natrium 11 mg | |
Kalium 749 mg | |
Karbohydrater 79 g | |
Fiber 3,7 g | |
Sukker 59 g | |
Protein 3,1 g |
Vitamin C | 2,3 mg | Kalsium | 50 mg |
Jern | 1,9 mg | Vitamin D | 0 IU |
Vitamin B6 | 0,2 mg | Vitamin B12 | 0 µg |
Magnesium | 32 mg |
Tilleggsinformasjon
Vekt | 0,245 kg |
---|---|
Barcode Nummer: | 7056120102608 |
Ingredienser&Næringsinnhold: | x |
Næringsinnhold informasjon: | Prosent daglig verdi (DV) forteller deg hvor mye et næringsstoff i en porsjon mat bidrar til et daglig kosthold. 2000 kalorier om dagen brukes til generelle ernæringsråd. |
Allergener: | Hvis informasjon om allergener ikke står der eller du mener den er feil vennligst les pakken på produktet for å finne informasjon om allergener. Produktetikettinformasjonen på vår nettside og online salgskanaler er den mest oppdaterte informasjonen som er kommunisert til oss av leverandøren av produktet. Ved eventuelle forskjeller mellom produktetikettinformasjonen og informasjonen som er tilgjengelig på vår nettside og online salgskanaler, ligger ansvaret helt hos leverandøren, Av denne grunn, vennligst sjekk produktpakken hvis du har noen allergier eller stoffer som kan skade helsen din. |
Oppbevaring: | Kjølevarer bør være 4º C Frysevarer bør være -18°C eller kaldere Tørrvarer bør være mellom 10 og 20 grader |
Holdbarhetsdato informasjon: | Alle matvarer hvor holdbarheten har betydning for om maten er trygg, skal være merket med "siste forbruksdag" på emballasjen. Det er produsenten som setter holdbarhetsdato blant annet med bakgrunn i ingredienser og sammensetning, produksjonsmetoder, innpakning og oppbevaring. |
Reviews
There are no reviews yet.