Kokosnøtt Fersk (stk)
kr 64,87 MVA inkludert
46,9 kr/Stk Indonesia
Bakgrunn
Kokosnøtt er en stenfrukt fra kokospalmen og kan veie opp til tre kilo. Skallet, som er meget hardt, er omgitt av et løsere fiberlag. Frukten er hvit, og innerst er en nærmest farveløs væske, som kan drikkes. Tørket frukt kalles kopra og er en viktig vare i framstillingen av margarin og såpe. Tørket og revet frukt kalles for kokosmasse.1
Bruksområder
- Av den opptil 5 cm tykke fibermassen som omgir kokosnøtten blir det laget matter, børster og tauverk.
- Nøtteskallet brukes til skåler og kunstverk av ulike slag.
- Frukten er meget næringsrik og kan spises direkte, eller tørkes og knuses til kopra, og brukes til matlaging (kalles da kokosmasse). Av kokosmassen blir det utvunnet kokosolje, som igjen er en viktig ingrediens i margarin, såpe, shampoo og ulike salver og kremer.
- Fruktvæsken er farveløs og søt på umoden frukt, og er en velsmakende drikke. I moden frukt er væsken melkehvit med en noe strammere smak og kalles for kokosmelk. Væsken er steril (bakteriefri) før nøtten åpnes.
- Av både frukt og fruktvæske lages brennevin (arak).
Åpning av moden kokosnøtt
For å tappe ut væsken fra en moden nøtt, er det enklest å bruke en skrutrekker eller en stor spiker og hammer. På nøtten er det tre «øyne», som er svake punkter på skallet. Ved å slå hull i to av disse øynene med skrutrekkeren eller spikeren (det ene hullet for å la væsken renne ut, det andre hullet for å slippe luft inn). For å få tak i frukten, kan enten skallet knuses med en hammer eller skjæres med en baufil eller en god sag.
En enkel måte å åpne en kokosnøtt på er å holde den i en hånd, med ryggen på en tung kniv, eller liknende, og slå rundt «ekvator» på nøtten. Etter fire–fem slag sprekker skallet, og den kan åpnes ved å stikke en kniv inn i sprekken og vri rundt.
Kilde:wikipedia
Tilleggsinformasjon
Vekt | 0,6 kg |
---|---|
Barcode Nummer: | 23030 |
Ingredienser&Næringsinnhold: | x |
Næringsinnhold informasjon: | Prosent daglig verdi (DV) forteller deg hvor mye et næringsstoff i en porsjon mat bidrar til et daglig kosthold. 2000 kalorier om dagen brukes til generelle ernæringsråd. |
Allergener: | Hvis informasjon om allergener ikke står der eller du mener den er feil vennligst les pakken på produktet for å finne informasjon om allergener. Produktetikettinformasjonen på vår nettside og online salgskanaler er den mest oppdaterte informasjonen som er kommunisert til oss av leverandøren av produktet. Ved eventuelle forskjeller mellom produktetikettinformasjonen og informasjonen som er tilgjengelig på vår nettside og online salgskanaler, ligger ansvaret helt hos leverandøren, Av denne grunn, vennligst sjekk produktpakken hvis du har noen allergier eller stoffer som kan skade helsen din. |
Oppbevaring: | Kjølevarer bør være 4º C Frysevarer bør være -18°C eller kaldere Tørrvarer bør være mellom 10 og 20 grader |
Holdbarhetsdato informasjon: | Alle matvarer hvor holdbarheten har betydning for om maten er trygg, skal være merket med "siste forbruksdag" på emballasjen. Det er produsenten som setter holdbarhetsdato blant annet med bakgrunn i ingredienser og sammensetning, produksjonsmetoder, innpakning og oppbevaring. |
Reviews
There are no reviews yet.